Nedelja, to je taj dan: U boj, krenite junaci svi!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 09:32

Program kreće oko pola tri popodne, a završava se iza ponoći - biće ludo

Nedelju, 10. septembar 2023, knjižićemo kao još jedan u nizu velikih dana srpskog sporta. E sad, da li ćemo ga i u kojoj meri ispisivati zlatnim slovima, kako se to obično kaže, zavisi od konačnog ishoda. A da će biti prilike da ga pozlatimo - biće. I te kako će biti.

Po ko zna koji put potvrđeno je da je Srbija zemlja sporta i velikih sportista, što bolje od bilo koga i bilo čega reprezentuju ovu državu širom sveta. Umeju da nas iznerviraju, istina, istanje nam i živce katkad, sve im je to u opisu profesije, ali isto tako jedini mogu da nas učine ludo srećnim i zadovoljnim, da nas okupe, ujedine, učine ponosnim kao niko.

Izabrane vesti

Sutra nas očekuju dva velika finala, to je svima dobro poznato. Košarkaši se bore za svetsko zlato, dok Novak Đoković igra za novi grend slem. Ali tu su i dva naoko 'sporedna' događaja. Na borilišta izlaze fudbaleri i odbojkaši.

Pa da krenemo hronološki, po satnici...

KOŠARKA: Srbija - Nemačka (14.40)

Mnogi su sumnjali. Ne, budimo pošteni - svi smo sumnjali da je moguće ovo što su nam priredili. Bilo je onih što su se potajno nadali plasmanu na Olimpijske igre, međutim da ćemo igrati finale i biti u prilici da posle 20 i kusur godina postanemo šampioni sveta - ma ko je to mogao i da pretpostavi. Svaka čast našim momcima, izdržali su mnogo toga (pre svega nepoverenje navijača) i sada imaju jedinstvenu šansu da se popnu na svetski tron. Rival nisu Amerikanci, kako su mnogi naši igrači priželjkivali, pa smo tako čak i blagi favoriti u finalu sa Nemcima.

ODBOJKA: Srbija - Češka (18.00)

Srbija je takmičenje u grupi A završila na drugoj poziciji, iza Italije. Od Italije smo i doživeli jedini poraz u dosadašnjem delu takmičenja na Evropskom šampionatu... Na redu su Česi, trećeplasirana ekipa iz C grupe. U pitanju je osmina finala. Ako prođemo, idemo na boljeg iz okršaja Poljska - Belgija. Duel Srbija - Češka počinje neposredno nakon finalne utakmice u Manili, tako da nema pauze. Nabavite sve namirnice, grickalice, pićence, biće to dug sportski dan. U pravom smislu reči celodnevni.

FUDBAL: Litvanija - Srbija (20.45)

Da se ne vraćamo na ono što je bilo. Zabrljali smo debelo, to je tačno, ali kako je selektor Stojković i rekao: nije smak sveta. Ništa nije izgubljeno, sve i dalje imamo u svojim rukama, samo što sada imamo imperativ pobede u Kaunasu. Litvanci su pre dva dana sapleli Crnu Goru i to nam je još jedno dobro upozorenje, uz ovaj poraz od Mađara, svakako. Sve osim tri boda, pa čak i ubedljive pobede, smatraće se neuspehom. Više nemamo pravo na kiks. Biće to dobar test i za karakter ovog sastava u koji mnogi sumnjaju nakon slabog učinka u Kataru.

TENIS: Đoković - Medvedev (22.00)

Očekivali smo Karlosa Alkarasa, verovatno ga je i Novak očekivao u velikom finalu US opena, međutim Danil Medvedev igra izvanredan turnir, prija mu njujorški turnir očigledno, pa je tako srpski as dobio jedinstvenu priliku da mu se revanšira za onaj bolan poraz iz 2021, takođe u finalu US opena. Đoković je prilično lako izašao nas kraj sa Benom Šeltonom, imaće nekoliko sati više za odmor, pa verujemo da i to može da bude od značaja kada se igra po paklenoj vrućini kakva je bila prethodnih dana. Ovaj meč počinje počinje u 22 po našem vremenu i biće prava poslastica za kraj dana.


tagovi

Mundobasket 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara